Verktøy

Dette er en samling over praktiske verktøy til bruk for de som ikke bare nøyer seg med å lese om universell utforming av læringsmiljø, men som også har behov for å gjøre noe med det. Noen av verktøyene finnes også innen hvert enkelt tema.

Artikler knyttet til Verktøy

  • Powerpoint

    En powerpoint-presentasjon er av de aller mest brukte filformatene til deling av innhold fra presentasjoner og forelesninger. En powerpoint kan være fullstendig uleselig for en blind student, og den kan være like ubrukelig for alle som ser godt. Hva må til for at den skal være god for alle?

  • Microsoft word

    Microsoft word er det mest brukte tekstbehandlingssystemet, ikke minst gjelder dette i høyere utdanning. Vi har derfor viet formatet ekstra oppmerksomhet her i denne veilederen. Et Word-dokument er noe de fleste godt kan lese, og det finnes god støtte for dokumentet også på mobile enheter. Ettersom nesten alle bruker Word er det vel verdt tidsbruk å sørge for at dine lesere av det ferdige produkt kan bruke det. Ved å følge tips om universell utforming kan du også spare deg selv for masse tid.

Bilder knyttet til Verktøy